imageimageimageimagesocial media links

Is de Groenlipmossel-kweek wel goed voor het milieu?

De GLMax® Groenlipmossel die Synofit gebruikt voor de gezondheidsproducten met Groenlipmossel, wordt gekweekt in de zuivere wateren van de Marlborough Sounds bij Nieuw–Zeeland. Nu denkt u wellicht, is het kweken van deze mosselen wel goed voor het milieu? In dit artikel leggen we het u uit. 

De Nieuw-Zeelandse Groenlipmossel wordt wereldwijd als een echte delicatesse gezien. Omdat het culinair zo’n veelzijdig beestje is, met een unieke smaak: hij is lekker mollig en zoet. Maar ook omdat algemeen bekend is dat het een heel duurzame voedingsbron is. Zo wordt het wel de meest duurzame eiwitbron genoemd. Dat wekt vertrouwen en vergroot de populariteit nog eens extra!

De regelgeving in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland hanteert een van de strengste kwaliteitsnormen ter wereld als het om schelpdieren gaat. Zowel de schelpdieren zelf als het kweekwater waarin ze groeien, worden strikt gecontroleerd. Er wordt getest op toxines, bacteriën en zware metalen. De waterkwaliteit wordt doorlopend gecontroleerd volgens de normen van de Amerikaanse FDA, de Europese Unie en de Nieuw-Zeelandse Food Safety Authority. Volgens dit programma mag geen enkel product worden geoogst zonder dat bevestigd is dat het water én de schelpdieren tijdens de hele groeicyclus door de milieu-monitoring veilig verklaard zijn.

Wat maakt de Groenlipmossel zo duurzaam?

Het kweken van de Perna canaliculus kost alleen mosselen, zeewater en een dosis Nieuw-Zeelandse vindingrijkheid. De mosselen halen alle benodigde voedingsstoffen zelf uit de zee. Hiermee helpen ze meteen het water schoon te filteren. Ze groeien doorgaans aan kabels die in het water hangen, dit veroorzaakt zelfs bij het oogsten geen schade aan de omgeving of de bodem!

Knowledge Advice Image left side

Gezondheidsproducten van Synofit met Groenlipmossel:

imageimageimageimagesocial media links
Tags:
GewrichtenKraakbeen
Verder lezen