Gepubliceerd op 20 May, 2024
imageimageimageimagesocial media links

Heerlijk en gezond: zelfgemaakt granola recept!

Begin uw dag met gezonde zelfgemaakte granola. Perfect voor ontbijt of als tussendoortje, ideaal als topping voor yoghurt. Zelf granola maken is eenvoudig en leuk om te doen! Probeer dit recept nu en laat ons weten wat u ervan vindt.

Wat heb je nodig?

Knowledge Advice Image right side

(Benodigdheden voor 15 porties)

  • 95 g ongebrande hazelnoten

  • 6 el vloeibare honing

  • 6 el zonnebloemolie

  • 300 g havermout

  • 55 g geraspte kokos

  • 100 g pompoenpitten

  • 150 g gedroogde cranberry's

  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.

  2. Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten, honing, olie, havermout en kokos in een kom.

  3. Strooi het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 30 min. krokant. Schep elke 10 min. om.

  4. Neem de granola uit de oven en laat op een rooster in 1 uur helemaal afkoelen.

  5. Meng de afgekoelde granola met de pompoenpitten en cranberry’s.

  6. Bewaar in een afgesloten pot. Je kunt de granola maximaal 2 weken bewaren.

Gepubliceerd op 20 May, 2024
imageimageimageimagesocial media links
Tags:
Recepten
Verder lezen