Gepubliceerd op 25 September, 2024
imageimageimageimagesocial media links

De rol van supplementen bij het ondersteunen van een goede gezondheid

Het allerbelangrijkste in het leven is gezond blijven. Goed eten, genoeg bewegen en voldoende slapen zijn de basis voor een gezond leven. Maar soms hebben we een beetje extra hulp nodig. Dan kunnen extra vitamines en andere gezonde extra's (supplementen) van pas komen. Deze helpen ons om alles binnen te krijgen wat we nodig hebben en ons nog beter te voelen. Er zijn veel soorten, zoals vitamines, mineralen, kruiden en nog veel meer. Elk soort helpt ons op een andere manier. Hoe meer we erover weten, hoe beter we kunnen kiezen wat goed voor ons is.

Waarom supplementen als aanvulling op uw voeding?

Ook al eet u gezond, soms krijgt u niet alle voedingsstoffen binnen die u nodig heeft. Dit kan komen door minder goede opname van voedsel, bepaalde eetgewoonten of uw manier van leven. Door te ontdekken welke voedingsstoffen u mist en deze aan te vullen met speciale extra's (supplementen), kunt u uw gezondheid verbeteren en problemen in de toekomst voorkomen. Deze extra's kunnen op veel manieren helpen: ze kunnen uw afweersysteem sterker maken, u meer energie geven, uw denkvermogen ondersteunen en helpen bij gezond ouder worden. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar hoe deze supplementen op verschillende manieren goed voor u kunnen zijn.

Knowledge Advice Image right side

Iedereen is uniek en heeft andere behoeften

Iedereen is anders, en dat geldt ook voor het gebruik van extra vitamines en mineralen (supplementen). Wat u nodig heeft, hangt af van uw leeftijd, of u man of vrouw bent, hoe actief u bent, en of u bepaalde gezondheidskwesties heeft. Het is slim om een plan voor supplementen te maken dat precies bij u past, zodat u zich beter en gezonder kunt voelen. Omdat niet alles voor iedereen werkt, is er ook geen standaard advies. Het is daarom heel belangrijk, en soms zelfs noodzakelijk, om eerst met uw dokter of een andere gezondheidsexpert te praten voordat u begint met supplementen.

Geen vervanging!

Het allerbelangrijkste is dat extra vitamines en mineralen (supplementen) bedoeld zijn als aanvulling op, en niet als vervanging van, een gezonde manier van leven. Ze maken ongezonde gewoonten niet ongedaan. Het is belangrijk dat u bereid bent om gezond te leven. Als u eenmaal gezond eet, genoeg beweegt en goed voor uzelf zorgt, kunnen supplementen een extra steuntje in de rug geven.

Knowledge Advice Image left side

Door supplementen toe te voegen aan uw dagelijkse routine, samen met gezonde voeding en beweging, kunnen ze nog beter hun werk doen. Ze zijn een hulpmiddel om uw lichaam te geven wat het nodig heeft om goed te functioneren. Als u goed nadenkt over wat uw lichaam nodig heeft en slimme keuzes maakt, kunnen supplementen u helpen om zich goed te voelen en het beste uit uw leven te halen.

Gepubliceerd op 25 September, 2024
imageimageimageimagesocial media links
Verder lezen